torstai 26. helmikuuta 2015

Minun urheilut


Omistan tämän kuvan palautumiselle ja erittäin hyvälle keksinnölle ♥

Moni ihminen aina aloittaa otsikon mukaisen tekstin kiittämällä vanhempiaan mahdollisuuksista. Näin vanhempana teininä, aikuisena, lapsena sen vain tajuaa ja oppii arvostamaan kaikkea mitä vanhemmat ovat tehneet lapsiensa eteen. Kiitän siis kovasti sisimmästäni, että sain pienenä kokeilla eri lajeja ja löysinkin yhden harrastuksen jonka parissa olen vieläkin 10vuoden jälkeen. Harmittavinta tässä on se, että urheilu on rahallisesti kallista - voisin avautua asiasta enemmänkin, mutta luultavasti jokainen tietää asiasta enemmän tai vähemmän.

Mutta palataanpas siihen, mitä ajattelin tulla kertomaan - nimittäin mitä olen tehnyt tässä kahden viikon aikana ja mitä tulen tekemään - ja mikä on tarinan opetus.

VIIKKO 8
MA: ylävartalo painotteinen puntti mm. rinnallevetoa ja penkkiä
TI: juoksuharjoitukset, 20min alkulämmittely lenkki, vetoja ja paljon loikkia
KE: pesäpallon lajiharjoitus, keskittyminen sisäpelissä eli paljon lyöntiä > rasitus keskittyy ylävartaloon
TO: hieronta ♥
PE: laji, pääpaino sisäpelissä, että ulkopelissä eli toimintaa räpylän kanssa
LA: alavartalo painotteinen puntti mm. yhdenjalan kyykkyä ja maastavetoa
SU: kaksi lajiharjoitusta, toinen sisäpeli ja toinen ulkopeli + nopeuskestävyys

VIIKKO 9
MA: ylävartalo puntti
TI: aamutreenit ulkopeli, illalla juoksuharjoitukset jossa lenkki ja keskittyminen juoksuvedon lähtöön ja viivajuoksua
KE: aamutreenit sisäpeli, illalla lenkki ja huoltava liikkuvuus harjoitus

Ja nyt sitä eletäänkin jo torstaita. Eilen aamuharjoitusten jälkeen olin todella todella väsynyt ja makasinkin x-asennossa lattialla ja yritin koota itseäni kasaan. En ollut saanut treeneistä oikein mitään irti ti-ke välillä ja ajattelinkin, että nyt on hyvä aika kuunnella omaa kroppaansa ja mieltä. Keskiviikkona muiden tehdessä lajiharjoitusta keskityin vain itseni huoltamiseen. Tein rentoja rullaavia juoksuvetoja, liikkuvuutta lonkille ja selälle sekä venyttelin loppuun hyvin. Torstai aamuna minun piti mennä tekemään alavartalo puntti ennen koulua, mutta koin paremmaksi leputtaa raajojani. Luultavasti menen tekemään harjoituksen illalla jos vain tunnen olevani fyysisesti valmis siihen. Loppuviikosta on vielä tulossa pe-la-su paljon pesäpallon lyömistä ja heittämistä. Areenalla on noin kahdesti talvella kokomittainen tekonurmi, jolla voi harjoitella pitkien pallojen lyömistä ja sekä pelaamista!

Tarinan opetus on siis itsensä kuunteleminen sekä fyysinen ja henkinen lepo. Kroppa alkaa kyllä laittamaan itseään vastaan, silloin viimeistään pitäisi tajuta ja miettiä uudelleen harjoitusten perimmäinen tarkoitus. Olen kerran itseni ylikunnon partaalle ajanut - harjoittelin 11krt viikkoon ja sain sydämeeni vaurioita. Pelleilyä voi harrastaa sirkuksessa, älä riskeeraa henkeäsi :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti