tiistai 5. toukokuuta 2015

Onnellisuus


Disclosure - Help Me Lose My Mind (Mazde Remix)


Uppouduin lukemaan vanhoja tekstejäni joita olen tänne julkaissut. Aika kaksi piippuista tavaraa on tullut ulos, mutta suurinosa teksteistä on aika positiivisia - tai ainakin olen maininnut useammin sanaa iloinen ja onnellinen. Rupesinkin pohtimaan taas onnellisuutta. Olenko onnellinen? Ehkä loppujen lopuksi ihminen on aina onnellinen, synkkienkin päivien jälkeen. Jokainen vaikuttaa itse onnellisuuteensa. Jos koen olevani allapäin yksinäisyydestä, haluan edes hieman yrittää korjata tilannetta piristämällä äitiä työpaikalla tai hakea seuraa koiristani. Yksi päivä tulin todella onnelliseksi siitä, kun sain lenkkiseurakseni nelijalkaisen innokkaan kaverin. Vedimme noin kahden tunnin lenkin vesisateessa, mutta voi että hymyilin vielä loppupäivänkin vain siksi, että koin oloni onnelliseksi pienestä asiasta. Haluan olla onnellinen, erityisesti iloinen oma itseni. Jos joku haluaa polkea minut maan tasalle, annan hänen tehdä sen, mutta nousen sieltä ylös parempana ja erityisesti voittajana. Olen itse onnellinen tällä hetkellä näistä kliseisistä asioista..

.. perheemme väliset suhteet ovat parantuneet huomattavasti
.. nahistelun, suoraan puhumisen ja niinsanotun riitelyn jälkeen koittaa aina hyvä aika
.. kevät saa kaikki ihmiset paremmalle tuulelle
.. urheilun antama hyvänolon tila


Kaiken onnellisuuden vastapainoksi koen aika ajoin kuuluisia huonoja päiviä. Silloin tosiaan mikään ei auta, kiukuttaa, väsyttää, masentaa ja tekisi mieli repiä pelihousut jalasta. Onneksi olen ruennut hieman pohtimaan itseäni ja huomannut, ettei niitä huonoja päiviä ole edes paljoa. Teen luultavasti itse niistä huonoja, luultavasti vain siksi koska on helppoa piiloutua huonon päivän taakse. Ajattelu ja itsensä voittaminen ovat tälläisten päivien vahvat panssarit, jotka voi pukea päälleen ja sortaa kaikki huonot ajatukset ja olon pois. Huonoina päivinä ajatukset harhailevat muunmuassa..

.. miten pienet asiat ärsyttävät todella paljon ja alkavat räjähtelemään käsiin - ydinpommi on valmiiksi ladattuna
.. kuinka kiukkuseksi ihminen voi ajautua
.. oma peilikuva on hirveä
.. ruokaan lohduttautuminen on helppoa


Päätitkö jo haluatko olla onnellinen vai istua sohvalla huonon päivän takia? Jokaisen tulee määritellä itse onnellisuutensa. Onko se iloa, onnistumisista, hyvää oloa vai mitä? Minulle onnellisuus on itsensä voittamista. En halua enää piilottautua (aina) tekosyiden taakse. Aion hankkia ympärilleni iloisia ihmisiä, onnellisuutta vaikka madoista, kuhan minulla itselläni on hyvä olla. Muut saavat tehdä mitä haluavat, olen itseni herra :-) Tuli varmaan mainittua sata kertaa sana onnellinen, mutta onnellisen on helppo hymyillä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti